fbpx

Wat nou als ik het niet vertrouw?

Een prachtige Afrikaanse gezegde zegt:

It takes a village to raise a child.

En wat nou als ik daardoor juist benauwd en angstig wordt. Moet deze maatschappij mijn kind opvoeden? Dat is wat ik vaak hoor van moeders. Daarom is een kind loslaten nog moeilijker in een maatschappij waar je liever je kind niet in wilt loslaten.

Hoewel ik het een prachtige gezegde vind en ik best geloof dat het zo werkt in een mooi dorpje in Afrika. Maar ik ben hier in Nederland helaas nog niet zo’n mooi dorpje tegen gekomen. De sociale controle waar men zich met man en macht heeft los kunnen koppelen is nu ge├»ndividualiseerd.

Terwijl wij het zat werden van alle ogen op ons gericht en aangesproken konden worden door de beste vriend van onze familie, ooms, tantes en noem maar op.. Zeggen we nu.. Bemoei je met je eigen zaken. Of je mag niet oordelen, dat doet Allah alleen..

En zelfs ouders gaan erin mee en benadrukken dat niemand mag bemoeien met de opvoeding.. Ieder heeft natuurlijk zijn eigen visie op opvoeding.

Wat is dan het antwoord hierop.
Mijn antwoord is..een tussenstap..

You educate a woman, you educate a family.
You educate a girl you educate the future.

Als de tendens nu is dat ieder zijn eigen opvoeding heeft en geen bemoeienissen wil. Dan is het juist nog meer van belang dat vrouwen kennis op doen en zelf bewust worden, hun taak op de wereld serieus nemen. Geen tijd verliezen, gaan met die banaan.

Niet wachten op het juiste moment, maar doen!
Zich meer gaan verdiepen in wat er speelt in de maatschappij en hier weerbaar in worden. Kansen liggen voor het oprapen en dat mag je voelen en omarmen. Het is mogelijk om als moslima te slagen in dunja en agira. Voor jou en jouw eventuele kinderen.
Veel meer gaan verdiepen welke invloed jij als moeder en opvoedster hebt.
Veel meer in communicatie blijven met jouzelf, jouw verlangen die komen vanuit je natuurlijke fitrah.

Als je een bepaalde visie hebt, wat hoort dan bij?
Welke normen en waarden hanteer je?
Waarom en hoe? Je mag jezelf vragen stellen, twijfelen en onderzoeken.

You educate a woman, you educate a family.
You educate a girl you educate the future.

DAT IS MIJN MISSIE! En wat is jouw missie?

#moslimagirlbossacademy
#Qurratacoaching
#D.R.E.A.M.

Islamcoaching, islamitische coach, coach en trainer voor islamitische vrouwen, weerbaarheid bij islamitisch vrouwen en kinderen, droom en verlangen bij islamitische vrouwen.
islamitische opvoedcoachLeave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Hoe kan ik je helpen?