fbpx

Verrassingen uit onverwachte hoek

Oh Allah, wat wordt ik blij en krijg ik vlinders in mijn buik van al het mooie dat groeit en bloeit. Van binnen en van buiten.

Zo gefascineerd door groei heb ik de afgelopen twee weken bloembollen gekocht en deze elke dag gefotografeerd.
En zoals jullie weten heb ik een gezonde obsessie voor persoonlijke groei en besloot ik de groei te volgen van dit plantje.

Ik had geen plan, ik zocht iets leuks voor de eettafel in mijn nieuwe houten dienblad en kocht het. Zette het in een leuk dingetje en klaar.

Na een paar dagen kwam er maar geen bloem en ik werd ongeduldig. En toen besloot ik het te gaan volgen. Hoe gaat zo’n bloei eigenlijk?

In de afbeelding kun je zien hoe dat is gegaan. Uiteraard heb ik enkele foto’s geselecteerd.

En wat mij nou zo opviel is dat de bloei IN de bol het langst duurde. En toen de bloemen eenmaal kwamen, groeide het zo snel. Een wezenlijk verschil tussen ochtend en de avond. Masha Allah.. 😍😍

En net dat ik dacht, nu zijn ze uitgebloeid, zag ik onderaan nog meer bloemen opkomen. Net dat ik plannen aan het maken was om een nieuwe te kopen, werd ik verrast door een nieuwe reeks bloei..

Nou, wat heeft dit te maken met persoonlijke groei?

Nou.. Het idee over dat groei echt eerst helemaal diep van binnen begint en dat dat  het langst duurt, is met dit plantje nog meer duidelijk geworden.
Wanneer je eenmaal uit de bol steekt de wereld in, dat het dan heel snel kan gaan.
En net dat je denkt, ik ben uitgebloeid klaar  was dit het? Wordt je nog eens verrast met wat er nog meer verborgen lag. Blijkbaar moest eerst de eerste reeks eruit en dan komen alle andere verrassingen die zich graag laten zien..

Soms horen daar struggles bij, een traantje, een opluchting, vergeving en inzicht.

Laten we groeien, eerst in onszelf, met ons zelf en de rest komt.. Echt waar!

Ben jij klaar om te groeien en bloeien?
Maak jij ruimte om dat hele diepe verborgene zich te laten zien..

Moslimagirlboss academy
Qurratacoaching

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Hoe kan ik je helpen?